Manon Weijts

Begin 2017 ben ik begonnen aan de mooie uitdaging als stuurgroeplid van IGOM. Eerlijk is eerlijk, ik kende pas het topje van de ijsberg van alles waar IGOM toen voor stond. Bijna 4 jaar verder kijk ik met warme gevoelens terug naar de afgelopen jaren en de mooie ontwikkelingen die IGOM heeft doorgemaakt. Ik noem er een paar: het matchen van vacatures, het voeren van carrièregesprekken bij loopbaanvraagstukken, de IGOM academie en een dag naar…. Instrumenten die een bijdrage leveren aan waar IGOM voor staat: delen van kennis en groei van mensen. In de afgelopen 25 jaar hebben wij samen met onze leden zaadjes geplant en mooie oogsten gehad. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij samen de komende jaren verder kunnen groeien. Dus als er goede ideeën onder onze leden zijn om verdere groei mogelijk te maken, laat van je horen!

Pim Bellemakers

Geconfronteerd met het onverwacht gegeven dat IGOM dit jaar haar 25 jarig bestaan zou vieren, was mijn eerste gedachte ‘wat een bijzonder jubileum met een bijzondere aanloop.’ Een huwelijk is vaak eerder voorbij zeg ik maar, dus we moeten wel iets goed doen met elkaar: meer dan 30 organisaties die iets met elkaar willen delen, dezelfde doelen nastreven, geven en nemen, problemen overwinnen, met elkaar optrekken, leren van elkaar, meegaan met de tijd, en dat al 25 jaar lang. De parallel met een goed huwelijk is dan vlug getrokken. Als dat geen reden tot tevredenheid is, weet ik het niet meer. Graag hadden we daar op de typische IGOM wijze uitgebreid met elkaar stil bij willen staan, maar door deze barre Corona tijden is dit helaas onmogelijk. Ook dit is echter van tijdelijke aard en wij zijn creatief in het vinden van oplossingen. Zilver hebben we al, nu gaan we voor goud!

Henry Reijnders

Als ik terugdenk aan 25 jaar IGOM en mijn langdurige deelname aan dit netwerk, dan denk ik naast de producten en diensten toch vooral aan een aantal (markante) personen waarmee ik tijdens dit zilveren jubileum heb gewerkt of heb mogen kennismaken:
Bij deze in willekeurige volgorde:

  • Huub Lemmens: de stille inhoudelijke denkkracht achter vele initiatieven
  • John Prevaas: initiatiefnemer van het eerste uur
  • Paul Stallenberg: boegbeeld en in ontvangstnemer van in- en externe waarderingen
  • Harrie Drummen: penningmeester en diplomaat
  • John Seetsen: voorzitter en bestuurlijke verbinder
  • Hans Smeijsters en Roelof Niezing: trouwe bezoekers van de vele IGOM bijeenkomsten
  • Jeroen Driessen: payroll leverancier en ludieke speecher
  • Dames RMC (Masja, Petra, Dorine en Nicole): trouwe ondersteuners/faciliteerders van de vele IGOM initiatieven
  • Pim Bellemakers: drijvende kracht achter periodieke aanbestedingen en noodzakelijke aanschaf programmatuur;
  • Wil Houben: bestuurder die zich regelmatig laat zien op informatiesessies.

Deze greep uit IGOM iconen, maar uiteraard ook de bestuurders, managers en ambassadeurs vanuit iedere deelnemende organisatie en de leveranciers en subsidiegevers maken het mogelijk dat al de ruim 6000 medewerkers kunnen profiteren van het brede IGOM aanbod. En dat rechtvaardigt het verkregen zilveren predicaat. IGOM maken we samen en ik hoop dat we op verantwoorde wijze kunnen doorgroeien naar goud!!

Stuurgroep

AAN het woord